onsdag 25 februari 2015

Inköp Holmen

Idag förvärvades 5 andelar i Holmen till ett pris på 293,2 kr styck. Efter köper äger jag 54 andelar i Holmen och GAV ligger på 216,22 kr.

Totalt har jag investerat 11675 kr i Holmen och totala utdelningar genom åren uppgår till 495 kr. Total utdelningsavkastning är därmed hittills 4,24%.

Såhär har mina inköp i Holmen sett ut genom åren:



2 kommentarer:

  1. Hej!
    Är själv lite tveksam till Holmen.
    Holmen Paper jobbar är inte en framtidsbransch. Jag är rädd att de har reagerat för sen och de kommer behöva avveckla den del. Metsä Board har till ex avveckla papperdelen och bygger om Husum till packaging. Men de har börjat denna process för ett par år sedan med SAPPI-affären. Jag har inte läst/hört att Holmen är aktiv för att förändra denna området.
    Iggesund Board är svårt att bedöma. de håller fortfarande bra produktkvalitet men kommer att få mer konkurrens. Samtidigt Packaging är en bra marknad. Men det gäller att ha en kvalitetspremium för att kunna konkurrea.
    Fördelen är deras skogsressurser som gör att de kan ställa in om det finns nya möjligheter för biomassan. De har också en bra kassa.
    Jag tycker att de är dyra.

    SvaraRadera
  2. Tack för att du bidrar med dina tankar! Jag håller med dig om att det råder en del tveksamheter kring branschens framtid i sin helhet. När jag ser Holmen ser jag framförallt skogressurserna och den stora kassan. Jag litar på att ledningen lyckas omvandla detta till något bra och ge fortsatt avkastning för oss aktieägare.

    Gällande pris är det inget jag titta på särskilt mycket. Jag avser att hålla mina innehav i 30-40 år och tror att på den sikten är allt billigt idag.

    SvaraRadera