torsdag 12 februari 2015

Snabba bokslutstankar

De senaste dagarna har ett par av mina bolag lämnat sina bokslut. Som tidigare nämnt kommenterar jag inte dessa något djupare utan kollar mest så att verksamheten löper på fint och hur hög utdelningen blir för året.

Axfood:En rapport som kom ungefär i linje med förväntningarna. Utdelningen höjs med 13% från 15 till 17 kronor. En föreslagen aktiesplitt med villkoren 4:1 framlades vilket är välkommet för mig som köper för mindre summor.

Holmen:En stor nedskrivning gjorde att Q4an inte var någon höjdare, men på helhåret stabilt. Utdelningen höjs med 11% från 9 till 10 kronor vilket var i linje med förväntningarna.

Industrivärden:
En god totalavkastning för C-aktien presenterades och utdelningen föreslås bli 6,25kronor/aktie vilket kan jämföras med föregående års 5,50kr vilket är en fin höjning på 14%.

Kinnevik:
En rapport som avslöjade att återköp kan bli aktuell framöver . Föreslagen utdelning på 7,25kr vilket är 3,5% högre än föregående års utdelning på 7 kronor, dock låg förväntningarna i genomsnitt på 7,39 kronor.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med de hittills inkomna boksluten. Utdelningshöjningar i alla bolag förutom NCC hittills är fint. Nästa bolag på tur är Ratos den 19 februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar