tisdag 31 mars 2015

Utdelning NCC

Idag var det dags för årets andra utdelning. Det var NCC som delade ut hälften av årets utdelning idag. Andra halvan kommer först i oktober. Även om detta upplägget innebär att jag får vänta på pengarna ett halvår och därmed går miste om 6 månaders "ränta-på-ränta" så övervägs detta av glädjen som uppstår när det trillar in en slant i den annars så dystra hösten både väder- och utdelningsmässigt.

På X-day ägde jag 65 aktier i NCC och då utdelning var 6 kronor per aktie innebar detta att jag fick 390 kronor i utdelning. 117 kronor drogs i skatt och kvar till portföljen blev sedermera 273 kronor.

Även om jag inte konsumerar upp utdelningen så är det häftigt att tänka på att jag idag skulle kunnat bjuda tre kompisar på lunch utan att det egentligen skulle kostat mig något. Det ni!


3 kommentarer:

 1. Tror du jag kan få vara en av de kompisarna du bjuder på lunch då? :P Själv hoppade det in 606:- ifrån NCC idag! Mycket trevliga pengar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade den utdelningen väl gått till lunchen så hade du givetvis kunnat få en plats! Hehe. Men jag föreslår att vi väntar några år med bjudning för utdelningspengarna så kan nog pengarna räcka till mer än en lunch!

   Radera
  2. Det låter som en plan!:)

   Radera