lördag 24 januari 2015

Inköp Ratos

Igår förvärvades 29 andelar i Ratos till ett pris på 50,3 kr styck. Efter köper äger jag 219 andelar i  Ratos och GAV ligger på 56,14 kr.

Totalt har jag investerat 12294 kr i Ratos och totala utdelningar genom åren uppgår till 561 kr. Total utdelningsavkastning är därmed hittills 4,56%.

Såhär har mina inköp i Ratos sett ut genom åren:


3 kommentarer:

  1. Har tidigare ägt Ratos men nu är jag inte så imponerad av deras innehav. Flera bolag har ju rätt stora problem. Vad ser du för vändningar?

    SvaraRadera
  2. Hej Mårten! Jag håller med dig om att deras portfölj kanske inte ser lika bra ut idag som den gjorde tidigare. En stor anledning till att jag trots allt gillar Ratos är att kort och gott att jag litar mer på ägarfamiljen Söderberg, ordförande Karlsson och VD Campells förmåga att hitta guldkorn till onoterade bolag än vad jag gör på mig själv. Jag var på en gästföreläsning med Susanna Campell för cirka ett år sedan på universitetet i Lund där hon berättade om Ratos. Hon tryckte mycket på att en stor del av deras anställda i grund och botten var managementkonsulter som efter att ett bolag förvärvats går in med sin expertis och "styr upp".

    Med tanke på att jag min tidshorisont som inprincip oändlig ser jag inga större problem med att innehaven i Ratos portfölj inte är top-notch idag, men jag litar på att ägarna och ledningen kommer se till att dem är det om 5, 10, 25, 50 år.

    SvaraRadera
    Svar
    1. "Med tanke på att jag ser min tidshorisont..."*

      Radera